неделя, 5 май 2024 г.

И френското първенство ще се реши във финалния кръг (видео)

Шампионът ПСЖ разби „Реймс“ с 4:0 като гост, а лидерът „Лил“ завърши 0:0 у дома със „Сент Етиен“ в 37-ия кръг на Лига 1. Така френското първенство ще се реши в последния кръг. Подобна е ситуацията и в Испания. „Песовете“ все още водят с точка на парижани, а и двата тима играят като гости в последния рунд на шампионата.
За ПСЖ предстои визита на „Брест“, а за „Лил“ – на „Анже“. Задачата на шампионите изглежда една идея по-трудна, тъй като „Брест“ все още не си е осигурил оставането в елита. „Анже“ пък не играе за нищо.

ПСЖ си реши мача с „Реймс“ много бързо. Още в началото Юнус Абделхамид спря с ръка топката след удар на Мбапе и беше изгонен с директен червен картон, а Неймар реализира дузпата за 1:0. В 24-ата минута Мбапе открадна топката от защитник на гостите и простреля Предраг Райкович с 26-ия си гол от началото на сезона в Лига 1.
През второто полувреме парижани намалиха оборотите, за да пазят сили за предстоящия в сряда финал за Купата на Франция срещу „Монако“. Въпреки това, отборът на Маурисио Почетино стигна до още два гола, дело на капитана Маркиньос в 68-ата минута и резервата Мойзе Кийн в 89-ата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html