събота, 4 май 2024 г.

Надал покори Рим за 10-и път

Рафаел Надал спечели титлата от тенис турнира Мастърс 1000 в Рим. В епичен финал, продължил близо 3 часа, Матадора надви световния №1 Новак Джокович със 7:5, 1:6, 6:3. За Надал това е 10-та титла в италианската столица, както и втора за годината, след като спечели в Барселона преди няколко седмици.

Джокович пропусна да прегърне трофея за шести път, но определено имаше шансове да го стори. В петия гейм на финалния сет сърбинът пропусна на два пъти да пробие подаването на Надал, след което загуби подаването си на 0.

До края на срещата Надал не допусна загуба на концентрация и се поздрави с трофея от Вечния град.

„Надал е най-големият ми съперник в кариерата до момента. Играхме на страхотно ниво, поздравления за Рафа и неговия отбор. Разочарован съм, имах възможност при 2:2 в петия сет, но пропуснах. За мен тази седмица е от изключително значение, особено начинът, по който играх през последните два дни“, коментира след срещата финалистът Джокович.

„Имах късмет в някои от двубоите ми тук. За мен беше важно, че успях да играя все по-добре и по-добре през седмицата. Изключително щастлив съм от триумфа“, каза от своя страна шампионът Надал.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html