неделя, 5 май 2024 г.

Любо Пенев: ВАР се намесва когато му е кеф

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев сподели след поражението от „Локомотив“ (Пловдив) с 0:2, че тази загуба няма да повлияе на тима му предвид предстоящия финал за Купата срещу „Арда“ в сряда. От своя страна „смърфовете“ направиха огромна стъпка към второто място в крайното класиране на Първа лига. И не без помощта на ВАР пловдивчани ликуваха. Видео арбитрите доказаха, че Бисмарк Чарлс е извършил нарушение в наказателното поле четвърт час преди края и капитанът Димитър Илиев вкара от дузпа. След това футболист №1 на България в последните две години вкара за втори път в 85-ата минута.

„Може би има и такива мачове. Опитахме се, отправихме удари, но неточни. Трябва да подобрим това ни качество. От това, което видях през 90-те минути. Първото играхме добре, стегнато, дисциплинирано. Второто отстъпихме инициативата и това ни попречи да победим. Изпуснахме контрола върху мача. Ще анализирам видеото. Ние се готвим за този мач от няколко дни, свършва и тогава идва следващия“, започна Пенев. „ВАР се намесва когато му е кеф. Гледам мачовете откакто е въведен. Ще се радвам да бъде в услуга на съдиите. Ако има нарушение, значи е фаул, дузпа и т.н. Дано им помага да бъдат обективни. И на практика, и на теория няма да ни повлияе тази загуба. Не абдикираме от никъде“, каза още наставникът на „червените“.

За трети път през сезона „Локо“ не се даде на ЦСКА. В първия мач на „Лаута“ от редовния сезон „смърфовете“ спечелиха с 2:1, когато треньор беше Стамен Белчев. След това с Бруно Акрапович начело на „Българска армия“ дербито завърши 0:0.
„Много важна победа над пряк конкурент, но все пак имаме два мача оставащи. Доста сгъстена програма, има натрупана умора, но тези фенове дават на отбора криле. Когато те са на стадиона, не само за нашия отбор, а и за всички, качеството се подобрява. За момента може да се каже, че това е най-ценната победа в плейофите, но преди десетина дни се справихме и с „Лудогорец“, доволен бе треньорът на пловдивчани Александър Тунчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html