неделя, 5 май 2024 г.

Вежди Рашидов: Не съм предател!

кадър бТВ

Кариера вече не гоня, но не съм предател, заяви пред бТВ бившият депутат Вежди Рашидов по повод новите си ангажименти в Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

ГЕРБ е една сплотена монолитна партия, това е много добре. Тя е жива организация, понякога печели повече гласове, друг път по-малко, каза Рашидов. „В такъв труден момент, когато една партия печели избори и срещу нея има национален блок, оставам да помагам с каквото мога“, добави той.

Според Рашидов партията е понесла много тежки отговорности при трите си мандата на управление. „Тук не става въпрос само за Борисов, откакто съм в партията, видях едни изключително умни, образовани и качествени хора и нямам право да предавам никой“, заяви бившият министър на културата и допълни, че Борисов много ясно е обявил на всички, че ще се оттегли, ще даде път на млади хора, и го прави.

На въпрос дали казаното от служебния министър на културата при Велислав Минеков, а именно че за два месеца ще свърши това, което не е било направено за 10 г., Вежди Рашидов отговори следното: „Не коментирам, много е рано, единственото, което мога да кажа на това правителство е „На добър час!“. Реваншизмът не е полезен за никого, той е като бумеранг.“

По думите му е завел дело срещу служебния министър Велислав Минеков за клевета и нанесени морални и душевни вреди, защото е говорил много неща по студиата. „Платил съм толкова данъци, колкото някои не са спечелили. За 3 години съм спечелил и съм си платил данъците за 400 000 лв. Платил съм си данъците и съм си декларирал в Сметната палата всичко. С каквото съм декларирал като съм станал министър през 2009 г., с това съм излязъл“, допълни Рашидов.

Успешните министри създават по нещо, а неуспешните слагат по един пагон на министър и после си отиват, каза още той. „Никой никога не е чувал аз да говоря за министри, защото министърът е само върхът на една институция, в която работят много честни и почтени хора. Имаме правителство почти на 4 дни, не знам какъв коментар ще правя. Ще поживеем и ще видим, много е рано. Леко ме притеснява, че казват, че за 2-3 месеца ще направят каквото не е направено за 10 години. Мога да им пожелая на добър час, а коментари ще правим след 2-3 месеца, когато си отидат. На мен ми е време да запазя за себе си някаква душевна хигиена и много по студиа не ходя“, посочи Вежди Рашидов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html