неделя, 28 април 2024 г.

„Реал“ (Мадрид) диша във врата на „Атлетико“ (видео)

„Реал“ (Мадрид) се доближи на две точки до лидера „Атлетико“ два кръга преди края на испанския шампионат. Битката ще е до последно и това се потвърди на „Естадио Нуево Лос Карменес“, където „белия балет“ победи с 4:1 домакина Гранада. „Червено-белите“, които бяха приятната изненада през сезона в Лига Европа, не успяха да се противопоставят на отбора на Зинедин Зидани този път. Това беше 12-и пореден успех за столичани в това съперничество и общо 15-и в 16 мача откакто Гранада влезе в елита през 2012-а.

Точни за „Реал“ бяха Лука Модрич и Родриго през първото полувреме, а през второто се разписаха Алваро Одрисола и Карим Бензема. При 0:2 Хорхе Молина отбеляза почетното попадение за домакините. Тимът от Мадрид е в серия от 17 поредни мача без загуба в Ла Лига с 11 победи и 6 равенства.

До края на кампанията остават два кръга. След 4:1 над „Гранада“, „Реал“ се изкачи на второ място, на 2 точки зад „Атлетико“. Това означава, че тимът на Чоло Симеоне ще си гарантира титлата само, ако спечели срещу „Осасуна“ и „Валядолид“. Равенството и победата не стигат на „дюшекчиите“ , при условие че „кралете“ се справят с „Атлетик“ и „Виляреал“. В този случай и двата тима ще имат по 84 т., но „Реал“ ще е първи заради по-добър баланс в преките двубои. „Барселона“ също запазва шанс за трофея, но за целта каталунците трябва да спечелят срещу „Селта“ и „Ейбар“ и след това да чакат грешна стъпка на съперниците. Ако обаче „Атлетико“ спечели поне един мач, „Барса“ излиза от играта.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html