неделя, 5 май 2024 г.

„Ливърпул“ превзе „Олд Трафорд“ след 7 години

„Ливърпул“ победи „Манчестър Юнайтед“ с 4:2 на „Олд Трафорд“ в отложен мач от Висшата лига. Mърсисайдци спечелиха като гост на „червените дяволи“ за първи път от седем години.

Така те завързаха битката за Топ 4 в Англия. „Червените“ са пети с 60 точки, но и мач по-малко от четвъртия „Челси“, който има 64 т. Третият „Лестър“ е с 66. „Юнайтед“ остава втори със 70.

Привържениците на домакините опитаха да отново да осуетят мача, нападайки клубния автобус на „Ливърпул“. Оказа се обаче, че футболистите на Юрген Клоп не са в него, докато тези на „Юнайтед“ са пристигнали на стадиона цели 7 часа преди двубоя. Така той стартира по план, въпреки новите мащабни протести пред „Олд Трафорд“, а полицейски хеликоптер кръжеше над стадиона.

Бруно Фернандеш откри за „червените дяволи“ още в десетата минута. Диого Жота обаче изравни след половин час. После Роберто Фирмино се разписа на два пъти за 1:3. Той вкара в третата минута на добавеното време на първата част, а после и две минути след паузата. Бразилецът стана първият играч на Ливърпул, вкарал два гола на „Олд Трафорд“ от 2014-а насам. Тогава това направи Стивън Джерард.

Маркъс Рашфорд върна Юнайтед в мача 20 минути преди края. В последната минута от редовното време обаче Салах оформи крайното 2:4.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html