неделя, 5 май 2024 г.

Увеличава се броят на загиналите в ивицата Газа

Израелският кабинет по сигурността е одобрил разширяването на военната кампания в ивицата Газа. Според 12-и канал на израелската телевизия в плановете на армията на следващия етап влизат атаки по значими за групировката Хамас сгради.

Междувременно палестински сайт съобщи, че снощи израелската авиация е нанесла удари по зданията на палестинското финансово министерство и Ислямската национална банка в град Газа.

По-късно местни израелски медии излязоха с информация за задействане на сирените за ракетно нападение в северната част на Израел.

От израелското външно министерство написаха в профила на ведомството в Туитър, че нападения има още в централната и южната част на страната, а една къща е била ударена. Ройтерс съобщи, че нови ракети са били изстреляни по Тел Авив и Ерусалим.

От израелската армия обявиха, че от ескалацията на конфликта в началото на тази седмица от палестинските територии по израелските градове са били пуснати около 1500 ракети.

Междувременно палестинец беше убит при конфронтация с израелски войници край град Наблус на Западния бряг, а пристигащ от чужбина пътнически самолет е бил отклонен да се приземи вместо на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив към друго в южната част на страната.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html