четвъртък, 2 май 2024 г.

Опозиционерът Иля Яшин: Путин е обречен! Ще свърши по-зле от Лукашенко

Владимир Путин е обречен! Ще свърши по-зле от Лукашенко. Това заяви пред телевизия „Дождь“ опозиционният лидер Иля Яшин, близък съратник на убития под стените на Кремъл  през 2015 г. бивш руски вицепремиер Борис Немцов.

Иля Яшин, снимка Интернет

Няма съмнение, че Путин е готов да отиде много далеч, защитавайки властта си, но това е исторически процес, промените в Русия са неизбежни, смята Яшин.

Той коментира и лексиката по върховете по отношение на Алексей Навални и съратниците му, която не се отличава по нищо от тази пред 30-те, времето на най-жестоките сталински репресии.

Как можеш да забраниш на хората да гласуват за този или онзи, как ще спреш „умното гласуване“ на Алексей, попита той..

„Не можеш да отстраниш от изборите всички кандидати и да оставиш само единорусите. Важното е хората да видят, че „Единна Русия“ и Путин нямат болшинство. Изборите, колкото и да се манипулират, са нелош способ да се покаже това, каза Яшин.

„Навални показва изключително мъжество. Това го виждат всички, и неговите врагове. Мисля, че и за Путин е очевидно. Такъв пример въодушевява огромно количество хора из цялата страна“, смята Иля Яшин.

Той е заместник-председател на Партията на народната свобода (ПАРНАС), един от основателите и признатите лидери на демократичното движение „Солидарност“. Яшин е сред най-известните и популярни млади руски политици, роден е в Москва на 29 юни 1983 година

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html