неделя, 5 май 2024 г.

„Левски“ обърна „Черно море“ на „Герена“

„Левски“ обърна „Черно море“ за 2:1 у дома и запази шансовете си за 7-о място. Двата отбора си размениха по едно полувреме, като през първото варненци бяха далеч по-добрият отбор. Илиан Илиев-младши даде аванс на варненци в 41-ата минута, но само две по-късно Начо Монсалве изравни.

След почивката „Левски“ вдигна оборотите и след гол на Живко Атанасов в 79-та минута постигна третата си поредна победа. С нея „Левски“ вече е на 8-о място в класирането с 37 точки, с четири по-малко от „Черно море“. Така “сините” запазват шансове да изместят варненци от седмата позиция, която дава право на бараж за участие в новия турнир на УЕФА – Лига на Конференциите.

Двубоят бе първи с фенове на “Герена”, откакто отпаднаха ограниченията за посещаване на спортните прояви на открито. “Сините” привърженици заслужават похвали за държанието си по време на двубоя и най-вече за почитта към легендата на ЦСКА Георги Димитров-Джеки, който почина преди дни. Привържениците почетоха големия защитник с послание в сектора. Освен това треньорът на “сините” Славиша Стоянович бе на стадиона, за да наблюдава възпитаниците си. На пейката отново бе неговият помощник Живко Миланов.

„За пръв път играем пред фенове, това ни липсваше. Радвам се, че момчетата усетиха атмосферата. Първото полувреме не можахме да вземем топката, по-трудно се получи, но второто полувреме играхме доста добре. Феновете ни помогнаха. Тези момчета показаха характер и заслужено триумфираха“, каза Миланов след мача.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев пък нападна съдиите. „Опасявахме се от съдията, той не беше на нивото на мача. Двама човека в засада при гола на Левски. Това помогна за обрата. Мачът беше равностоен иначе. С помощта на съдията Левски показа как 12 минути не се играе футбол. Това трябваше да правим ние в предишния мач срещу Царско село. От нито един футболист не съм недоволен обаче. Програмата е мислена на маса. Имаме три гостувания в рамките на седмица и ще пътуваме 3000 километра, което не е нормално. Трябва да се приберем към 5-6 часа сега и след два дни да пътуваме отново. В кадрово отношение ще имаме определени затруднения, но трябва да продължим напред“, аргументира се той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html