неделя, 5 май 2024 г.

Изясняват се мотивите за трагедията в метрото

„Това не е прецедент в последните години“, заяви пред БНТ криминалният експерт Иван Савов във връзка с опита за убийство и самоубийство в софийското метро.

Той разказа подобен случай в сладкарница, където мъжът прострелва в главата жената до него и след това се самоубива. По думите му за съжаление този вид разчистване на лични сметки е нещо, което няма как да бъде предвидено.

„Тук става въпрос за затворени лични отношения между двама души, затова как единият от двамата ще реагира, не е предвидимо и няма как да бъде усетено, освен ако не е някой, който да е в много близки отношения с тези хора“, каза Савов.

Според него шокът за хората, които водят нормален живот, е огромен и е напълно допустимо да има свидетели, които в момента да отказват да говорят, но това не означава, че по-късно няма да се установят.

Според криминалния експерт Ботьо Ботев случаят е обикновен от гледна точка за решаване. Трудно е да се направи оценка за мотивите, защото сложна е човешката психика кое отключва решението за убийство и самоубийство.

Двамата нямат роднинска връзка помежду си и са имали свои семейства с деца. Предполага се, че са имали любовни отношения, но това тепърва ще се проверява от разследващите.

Жената е трябвало да пътува за Брюксел. Носела е малък куфар със себе си. Мъжът е бивш военен, а след като се пенсионирал, е работил в различни охранителни фирми. Оръжието, с което се е самоубил, е законно и е лично притежание.

Няма данни жената да е подавала жалби срещу него. От днес започват разпити на близките на мъжа и жената. Полицията подозира, че опитът за убийство е добре планиран.

Окървавените тела на мъжа и жената са открити от машиниста на мотрисата. Смята се, че мъжът е изчакал последният вагон да се изпразни, за да опита да извърши убийството. Няма преки очевидци на случилото се. Ще се разглеждат камерите, за да се изясни дали двамата са се качили от една спирка.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html