неделя, 5 май 2024 г.

Серина Уилямс загуби мач №1000 в кариерата си (видео)

Световната №44 Надя Подороска се класира за 1/8-финалите на WTA 1000 турнира в Рим, след като елиминира осмата в схемата Серина Уилямс. Днешният сблъсък бе много специален за американката, тъй като мачът бе №1000 за нея в професионалната й кариера. Носителката на 23 титли от Големия шлем обаче не успя да отбележи подобаващо това значимо събитие и отстъпи пред полуфиналистката от „Ролан Гарос“ 2020 г. Следващата опонентка на Подороска ще бъде Петра Мартич, която по-рано днес елиминира Кристина Младенович.

Уилямс записа повече асове (8/3), но въпреки това Подороска имаше съвсем леко предимство по отношение на спечелените точки на сервис (42/41), като в същото време бе по-резултатна и на ретур (36/32). Трикратната шампионка на „Ролан Гарос“ беше безгрешна при точките си за пробив и реализира три от три, но това не се оказа достатъчно, тъй като аржентинската тенисистка оползотвори четири от шестте си брейкпойнта (67%).

Американката, която започна кариерата си през 1995 г., претърпя 149-ото поражение. Подороска на свой ред изигра третия мач срещу съперничка от Топ 10 и записа трета победа. Преди това тя бе победила №5 Елина Свитолина и №9 Петра Квитова. „Можех да се справя много по-добре. Имам нужда от още няколко мача. Трябва да усетя играта, да намеря ритъма. Нуждая се от увереност при придвижването, за да не се страхувам, че ще си счупя крака. В първите два мача на клей винаги имам проблеми с това, но след това всичко е наред“, коментира Серина след срещата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html