четвъртък, 2 май 2024 г.

Бойко Борисов за Стефан Янев: Отличен избор, истински ви желая успех!

„Мисля, че изборът на Стефан Янев като отличен офицер и дипломат заслужава поздравления, заяви вече бившият премиер Бойко Борисов на церемонията по предаване на властта на „Дондуков“ 1. 

Снимка Интернет

„Пожелавам успех на служебното правителство. Предизвикателствата пред страната са огромни. Да се носи цялата отговорност за държавата не е лесно. Иска се кураж, който ние демонстрирахме през последните 4 години. Ако и партиите в парламента имаха този кураж, сега можехме да имаме редовно правителство, с което да вървим напред.

Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние – видно и от доклада на ОССЕ. Най-важно е да има приемственост в управлението на пандемията и подкрепата към бизнеса, за което отделихме над 6 млрд. лв.

С много от колегите министри се познаваме добре. Имаме всички аргументи да направим добро правилно, нормално и демократично предаване на управлението”. Това каза Бойко Борисов при предаването на властта на служебния кабинет.

Ако политическите партии в новоизбрания парламент имаха вашия кураж и смелост, можеше това правителство сега да е с редовен парламент, с огромно мнозинство и да вървим напред. Това не се направи, считам, че не беше правилно. Истински ви желая успех! Много е трудно. Сега вече можем да си говорим на един език за пандемията и финансовата криза.

Служебният премиер даде пред Борисов заявка да управлява без сътресения:

Надявам се, че отговорните задачи да бъдат структурирани добре и да се получи реална приемственост, в краткия живот на съществуване на служебния кабинет да бъдем в състояние да изпълним най-важната и основна задача: организирането на избори без особени сътресения.

Борисов отбеляза, че по демократичен начин предава управлението, като специално подчерта, че до днешния ден се е стигнало след пълен 4-годишен мандат на ГЕРБ и определи ситуацията в държавата като много трудна предвид икономическата криза и пандемията:

„И откъде и как трябва да намирате пари, защото мен цяла година никой не ме попита откъде намираме пари, а всички казваха само: давайте, давайте, давайте. Така че на ваше разположение сме, ако ви трябва. Иначе в личен план мисля, че е направен прекрасен избор от президента Радев за всички вас“.

„На фона на истериите в парламента, предаването на изпълнителната власт премина като виенски валс пред масова циганска свада, написа във Фейсбук журналистът Евгени Петров. Нещо повече, добрият тон между министрите видимо контрастираше с критичния тон на президента. Думата „ревизия“ умело бе избягната“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html