неделя, 5 май 2024 г.

Ужас в руско училище: много убити, повечето деца

 

При безразборна стрелба в училище в град Казан загиват 8 човека по официална информация, според медии убитите са най-малко 11, а повече от 20 са пострадали.  Няколко от децата са се опитали да се спасят през прозореца, докато се е стреляло, в резултат от което две от тях са загинали.

По предварителни данни един от двамата стрелците е задържан. Вторият е убит при атаката на спецчастите. Неговата самоличност е идентифицирана , съобщава Интерфакс, но от вътрешното министерство на Татарстан съобщават, че стрелецът е бил един и това е студентът Илназ Галявиев, на 19 години. Той е завършил същата гимназия преди 4 години и после учи в колеж. Малко преди стрелбата той в своя акаунт в Инстаграм предупреждава какво има намерение да направи.

Президентът на Татарстан обяви, че оръжието у един от стрелците е официално регистрирано. Според него жертвите са 4 момчета, 3 момичета, а 16 души са в болница, между тях 12 деца.

12 май е обявен за ден на траур в Татарстан.

Източник, близък до ФСБ, съобщава, че друг задържан за стрелбата е 41-годишният Мухамедшин Рамил, подозират го за организатор на касапницата.

Източник от правоохранителните органи съобщава, че мотивът за убийствата може да е отмъщение. Голяма част от убитите деца са от един клас – 8А.

Казан се намира на 720 километра източно от Москва. В Русия учениците тъкмо се завърнали след едноседмична ваканция.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html