неделя, 5 май 2024 г.

Гимнастичките преди Токио: От тук нататък става още по-сложно

Въпреки златния медал за съчетанието с лента, сребърните отличия в многобоя и с бухалки и бронза за композицията с топка от Световната купа по художествена гимнастика в Баку, Боряна Калейн разкри, че това не е най-доброто ѝ съчетание. Амбициозната българка е категорична, че има още върху какво да работи и да променя по съчетанията си, за да се представи на ниво на европейското първенство във Варна и олимпийските игри в Токио. „Добре се чувствам. Определено това не беше от най-добрите ми състезания. Имам още върху какво да работя. Надявам се до европейското всичко да е наред. Нещата вървят добре, получават се. Олимпийските игри са само многобой. Трябва да бъдем силни и в четирите си съчетания в един и същи ден. Със сигурност ще има промени в композициите“, категорична е тя.
Българките се завърнаха от Световната купа в Баку с 8 медала. 4 от отличията са златни – това на Калейн и 3 медала на ансамбъла.

В ансамбъла също не се успокояват.Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова са категорични, че съчетанията им ще стават по-трудни и по-сложни до олимпийските игри. „Щастливи сме и сме доволни от представянето си. Това по никакъв начин не ни успокоява. Знаем, че конкурентите – дори тези, които не присъстваха на това състезание, са ни гледали и сигурно в момента трупат още точки и още трудност в съчетанията си. От тук нататък става още по-сложно. Вече може да се очаква всичко. Спортът се развива и се променя с дни“, беше категорична Кирякова при прибирането на момичетата. „Още ни е „прясно“ да се явяваме на състезания, тъй като имахме доста дълга пауза. Беше много емоционално. Този път имахме възможност да се срещнем с повечето отбори. Само Русия и Япония липсваха от главните ни конкуренти. Радваме се, че отново успяхме да изпитаме емоцията от състезанието и се надяваме следващия път да сме по-добри“, категорична е капитанът Симона Дянкова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html