неделя, 5 май 2024 г.

Слави Трифонов – новият цар-ледоразбивач

сн. БНТ

Слави Трифонов е един вид „ледоразбивач за революцията“, който ще интронизира новото лидерство. „В ход е същата операция като с царя. Колкото по-мистично, неясно, загадъчно, толкова по-вълнуващо е и повече фантазии и надежди се инвестират в него”, разказа в ефира на Нова телевизия социалният антрополог Харалан Александров.

Според Александров електоратът на Трифонов очаква той да е катализатор на промяната и шоуменът отговаря на това очакване.

Най-интересното е от тук нататък дали „Има такъв народ” ще се разберат с другите протестни партии. „Това е интригата на следващия парламент. Те поставиха началото на едно прекрасно приятелство с „Демократична България”. Очаквам то да прерасне и да се развие в щастлив брак”, каза Харалан Александров.

Според журналиста Иван Гарелов Слави Трифонов няма да е министър-председател и няма да се занимава с изпълнителна власт.

Гарелов е сигурен, че ще има промени в подреждането на партиите след предсрочния вот. „Сигурен съм, че ГЕРБ ще падне. Сигурен съм, че Слави Трифонов ще акумулира гласове и може да излезе на първо място. Сигурен съм, че БСП ще загуби част от гласовете. Очаквам напредък на „Демократична България”. Очаквам спад на Отровното трио”, прогнозира Иван Гарелов.

ГЕРБ понасят щети и от скандалите в комисията по ревизията, оглавявана от Мая Манолова, смятат още двамата събеседници. „Тече дълга и напоителна процедура по демонизирането на Борисов”, каза Александров.

„Това беше един много сериозен трус за ГЕРБ”, смята Гарелов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html