петък, 3 май 2024 г.

Слави Трифонов: Бойко Борисов лъже за цената на изборите

С пореден пост във Фейсбук лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов обвини премиера в оставка Бойко Борисов в лъжа за цената на парламентарните избори.

Повод за гневния пост на Слави Трифонов станаха думи на Бойко Борисов от събота, че изборите са стрували на държавата 150 милиона лева, а новите избори през юли щели да струват още почти толкова. Трифонов припомни, че в нощта на изборите Борисов е казал, че са дадени 50 милиона лева за машини, а ако се отиде на нови избори, това ще е за сметка на повишаване на доходите и пенсиите, уточнява БНР.

Във Фейсбук Трифонов твърди, че за машините за гласуване на последните избори не са дадени 50 милиона лева, а 36 милиона, без ДДС или 43 милиона лева с ДДС и това се виждало от договора, сключен от ЦИК, като в тази цена влизало всичко – устройствата, софтуера, логистиката, обучението на членовете на секционните комисии и обслужването по време на изборите.

Вотът през април пък е струвал малко над 101 милиона лева, като тук се включват и закупените машини, твърди Трифонов.

Неговият извод е, че изборите на 11 юли ще са значително по-евтини от тези на 4 април, защото отпадат разходите за вече купените машини.

Според Слави Трифонов правителството може да купи медицински хеликоптер с разликата между истинската сума, дадена за изборите и тази, обявена от министър-председателя в оставка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html