неделя, 5 май 2024 г.

Ракетно нападение над Ерусалим

Йерусалим. Снимка: carleton.ca

Сирени за ракетна тревога отекнаха в Ерусалим и бяха чути няколко експлозии. Това стана минути, след като изтече ултиматумът на управляващата Газа групировка Хамас към Израел да изтегли силите си от две горещи точки на напрежение в града, предаде БТА.

Засега няма сведения за жертви и разрушения.

Хамас пое отговорност за ракетно нападение срещу Ерусалим и заяви, че то е в отговор на израелските „престъпления и агресия“, предаде Асошиейтед прес.

Ислямисткото палестинско движение Хамас, управляващо ивицата Газа, изстреля няколко ракети към Израел. Това стана минути след изтичането на ултиматума, с който заплашиха с военна ескалация, ако израелските сили не се изтеглят тази вечер от Храмовия хълм в Ерусалим, станал арена на ожесточени сблъсъци между палестинци и израелски полицаи през последните дни, предаде Франс прес.

Хамас даде на Израел срок “ до 18.00 ч. тази вечер (понеделник, 15.00 ч. по Гринуич, бел. АФП), за да изтегли войниците си“ от Храмовия хълм и квартал Шейх Джарах в Източен Ерусалим, предупреди в кратко комюнике говорителят на военното крило от движението, като спомена за удари, ако израелските власти откажат.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html