неделя, 5 май 2024 г.

Режат още от бюджета на държавата за предстоящите избори

Петър Чобанов, кадър БНТ

Чисто технически ГЕРБ са прави, че завършват управлението си без дефицит и с малък излишък, призна пред БНТ бившият финансов министър от кабинета „Орешарски“ доц. Петър Чобанов.

Той смята обаче, че това е само към определена дата. 3,5 млрд. лв. са изхарчени повече за първите 4 месеца на годината, изчисли Чобанов.

Всички резерви в бюджета най-вероятно са изхарчени, предположи доц. Чобанов, като посочи аргументи за това.

Според него в момента няма резерви в бюджета и се очаква още едно преразпределение, за да се платят изборите.

Истината е, че трябваше да има актуализация на бюджета и това беше по-отговорното поведение, категоричен е доц. Чобанов.

Чобанов ще запомни краткия живот на 45-ото народно събрание с ярки прояви на популизъм, невъзможност да се състави кабинет и с промяната на Изборния кодекс. ДПС били на мястото си като отговорна парламентарна сила, показала как се прави парламентаризъм, похвали той партията. Чобанов се надява на следващите избори да се състави експертен кабинет, който да реши сериозните промени. Той очаква екипът на президента да подходи сериозно със служебния кабинет, като покаже, че може да се управлява по различен начин.

Чобанов би препоръчал на служебния финансов министър да оцени бързо какво е финансовото състояние на държавата, за да не възникват нереалистични очаквания какво може да се свърши в следващите няколко месеца.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html