неделя, 5 май 2024 г.

Пирло след 0:3 от „Милан“: Няма да си тръгна

„Ювентус“ прави кошмарен сезон, който със сигурност ще иска да забрави възможно най-бързо. „Бианконерите“ отдавна не са на висотата на новия шампион „Интер“, а може дори и да останат извън Шампионска лига. Грандът от Торино получи още един звучен шамар – 0:3 у дома в дербито с „Милан“ и вече е извън Топ 4 на класирането в Серия А, макар и само с точка пасив. „Росонерите“ поведоха малко преди почивката чрез Брахим Диас, а през втората част Франк Кесие изпусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на Джорджо Киелини, което обаче не се оказа от съществено значение, защото след това Анте Ребич и Фикайо Томори пратиха топката във вратата на Войчех Шчесни. Така съставът на Стефано Пиоли излезе трети, с равен брой точки с втория „Аталанта“ и с две повече от четвъртия „Наполи“.

След този резултат е повече от сигурно, че „Юве“ ще има нов треньор през следващия сезон, който ще замени провалилия се Андреа Пирло. „Тренирахме добре през седмицата и бяхме убедени, че ще можем да покажем отлична игра. Но се оказа съвсем различно. Започнахме добре мача, но загубихме пътя и резултатът е видим. Сега е трудно да се обясни, но много компоненти не сработиха. Няма да напусна „Ювентус“. Приех да водя отбора с голям ентусиазъм. Предстоят още три мача, така че ще продължа да си върша работата, стига да ми бъде предоставена възможност“, каза Пирло.

Легендарният Фабио Капело, бивш наставник на „Милан“ и „Ювентус“, остана потресен от представянето на „бианконерите“. Специалистът дори зададе въпрос в ролята си на анализатор за „Скай Италия“: „Достатъчно добър ли е Ювентус, за да играе в Суперлигата?“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html