неделя, 5 май 2024 г.

И „Реал“ се подхлъзна в Ла Лига (видео)

След нулевото равенство между „Барселона“ и „Атлетико“ (Мадрид) в събота, „Реал“ (Мадрид) имаше шанс да оглави класирането в Примера дивисион три кръга преди края на шампионата, но стигна само до 2:2 със „Севиля“ на стадион „Алфредо ди Стефано“.
Ключовият момент в срещата бе 20-ина минути преди края. След центриране в наказателното поле на „Реал“ топката се удари в ръката на Милитао. Играта не бе спряна, „белите“ организираха светкавична контраатака и Бензема получи огромно пространство. Французинът напредна и се озова сам срещу вратаря на съперника, преодоля го и стражът го събори. При спряна игра съдиите разгледа ситуацията със системата за видеоповторения. Реферът трябваше да отсъди дузпа за единия или другия отбор. Той видя играта с ръка на Милитао и наказателният удар бе за „Севиля“, а Ракитич хладнокръвно се разписа от бялата точка.

В средата на първото полувреме Фернандо бе извел севилци. Тогава центриране на Хесус Навас бе свалено с глава от Ракитич на пътя на Фернандо, а бразилецът финтира и прати топката покрай Куртоа. Влезлият като резерва Асенсио вкара изравнителното попадение за 1:1 в 67-ата минута, но ситуацията при двете дузпи, при които крайното решение беше в полза на „Севиля“, реши мача. „Реал“ спаси точката с късно попадение в петата минута на добавеното време след рикошет след удар на Азар. „Атлетико“ е първи със 77 точки, а „Барселона“ и „Реал“ имат по 75.
„Белия балет“ не е губил в Ла Лига вече 15 мача поред. Последното поражение на мадридския клуб беше на 30 януари срещу „Леванте“ (1:2). В следващия кръг тимът на Зидан гостува на „Гранада“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html