понеделник, 29 април 2024 г.

Откриха Владимир Каролев, паднал е от 400 метра

Икономистът Владимир Каролев е открит. Той изчезна в неделя в Пиирин, докато карал сноуборд под връх Тодорка. Състоянието му се определя като много тежко, съобщи NOVA. Издирването е продължило цяла нощ, като една от участващите групи го е открила в 00:40 ч. Той не е бил в съзнание, изнесен е на ръце и в 4:30 ч. е предаден на Спешна помощ.
Предполага се, че се е наранил след падане от около 400 метра на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал. От Планинската спасителна служба обясняват, че в момента планината е много опасна.

Както вече ви информирахме, няма очевидци на случилото се с Каролев. Икономистът е бил сам в планината, за да кара сноуборд. По-рано днес е имал живо включване в профила си във Facebook.

„Честит ден на Европа, българи. И поне днес не се карайте кой еврофил и кой русофил. Преди всичко сме българи! Поздрави от връх Тодорка. Рано пиле, рано пее“, пише Каролев в социалната мрежа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html