неделя, 5 май 2024 г.

Радев спуска служебния кабинет на 11 май

кадър Нова телевизия

Ще направя всичко възможно по-най-бързия начин да имаме правителство, заяви тази сутрин президентът Румен Радев, след като с вицепремиера Илияна Йотова поставиха цветя на Паметника на незнайния войн по случай 76 години от победата над нацизма.

„За да имаме избори на 11 юли, трябва да изчакаме да дойде 11 май, за да издам указ за създаване на служебен кабинет“, уточни Радев. По думите му очакванията към служебния кабинет са огромни, а отговорностите са големи. „Въпрос на баланс е да се намери най-добрият екип. Служебният премиер ще е българин, мъж”, уточни Радев.

Относно думите на премиера в оставка Бойко Борисов от вчера, че 45-ия парламент струва милиони, Радев отговори: „Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно събрание. Тя е в огромни размери и с нея трябва да се борим“.

Държавният глава заяви, че и страната ни има голям принос в борбата с нацизма с близо 12 000 души по фронтовете на Втората световна война. Той коментира и че няма смисъл да има противопоставяне на Деня на Европа и Деня на победата.

Излишно е да спорим кое е по-значимо, защото историята на европейското обединение ни учи, че то е постижение на прозорливите, които го изковаха върху все още димящите погреби на континента. Не трябва да забравяме в никакъв случай зверствата на нацизма и трябва да помним саможертвата не онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството, и днес с вицепрезидента сме тук да отдадем почит на всички загинали българи. България има голям принос в борбата срещу нацизма, около 12 000 души сме имали по фронтовете на Втората световна война. Трябва и най-вече да отдадем почит на все още останалите живи наши ветерани, които и в момента продължават да ни показват какво означава себеотдайност, жертвоготовност и патриотизъм“, заяви Румен Радев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html