неделя, 5 май 2024 г.

Прощаваме се с Георги Димитров-Джеки на 11 май (обновена)

Поклонението пред тленните останки на легендарния капитан на българския национален отбор Георги Димитров ще се състои във вторник, 11 май от 12:00 часа във фоайето на Националния стадион „Васил Левски“. Великият защитник ни напусна вчера на 62-годишна възраст след дълги битка с рака.

Димитров е роден на 14 януари 1959 г. в село Гледачево. Започва кариерата си в „Берое“, след което става легенда на ЦСКА. Един от първите българи, които играят в голямо европейско първенство, като облича заедно с Георги Славков фланелката на „Сен Етиен“. В края на кариерата си записва и един сезон в „Славия“. Между 1978 г. и 1988 г. Димитров записва 77 мача със 7 гола за националния отбор. Участник на световното първенство в Мексико’86, където е капитан на България. С ЦСКА е 4 пъти шампион на България и два пъти носител на купата. Футболист №1 на България за 1985 г. След края на кариерата си бе и треньор в Кюстендил, Перник и Дупница. Преди малко повече от година получи диагноза рак на дебелото черво. Цялото лечение бе поето от БФС.

Майкъла: Дано ЦСКА вземе Купата на България и да я посвети на неговата памет

Георги Илиев-Майкъла – съотборник на Георги Димитров-Джеки в ЦСКА, бе съкрушен от вестта за кончината на великия бранител. „Това е ужасна новина за всички, които обичат клуба. Джеки бе голям футболист и голям цесекар. Дано сега отборът спечели Купата на България и да я посвети на неговата памет. Би било символичен жест“, заяви Майкъла пред „Тема Спорт“.
Джеки се завърна у нас в края на миналата година, след като преди това бе на лечение във Франция. Известен период той е прекарал в Панагюрище. В последните седмици състоянието му се е влошило и той е бил принуден да постъпи в столична клиника.
ЦСКА и БФС също почетоха паметта на Джеки и изказаха съболезнования на роднините и близките му.

Стоичков: Ти беше моят капитан!

Легендата на българския футбол – Христо Стоичков, публикува трогателен пост в социалните мрежи по повод кончината на Джеки. „Ти ме прие в съблекалнята на ЦСКА! Ти беше моят пример! Ти беше моят капитан! Толкова много мачове спечелихме заедно! Колко е кратък животът, Джеки! Почивай в мир, приятелю!“, сбогува се Ицо с един от най-великите футболисти на България за всички времена.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html