неделя, 5 май 2024 г.

ГЕРБ готви големи кадрови промени, Борисов остава начело

Борисов: Няма да бавим мандата, целта изглежда е служебен кабинет - От деня - БНР Новини

Големи промени в ГЕРБ ще има на 11 май. Това обяви Томислав Дончев – вицепремиер в оставка и член на Изпълнителната комисия на партията, в предаването „Политически НЕкоректно“ по БНР. Припомняме, че на 11 май се свиква най-висшият форум на ГЕРБ – Националното събрание. Според анонса за събитието, ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ. Форумът ще се проведе онлайн заради епидемичната обстановка. „Лидерството на партията не стои като тема, която дори има нужда да се обсъжда“, каза днес Томислав Дончев след въпрос може ли да бъде сменен лидерът Бойко Борисов с цел ГЕРБ да стане приемлива за други политически формации.

„При всички случаи ще има големи промени“, обяви Дончев за форума на 11 май. На питане – колко големи ще са промените, той отговори: „Големи… Със сигурност ще има кадрови промени, и то големи“. Дончев обаче отхвърли вариант Борисов да бъде сменен: „Не, коментирахме го преди малко“. По темата за предизборните листи, вицепремиерът каза: „За листите е рано, но по-скоро ние трябва да направим оценка какво се случи последната една година и да дадем всички необходими знаци за промяна не като мимикрия, а като водени от желанието ни да бъдем по-добри“.

Припомняме, че зам.-председатели на ГЕРБ в момента са кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов. В Изпълнителната комисия пък е градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров. Лидерът Бойко Борисов наскоро изрази недоволство от резултата от вота за партията в трите региона на парламентарните избори на 4 април.

Според източници на anteni.bg кметовете на Бургас и Стара Загора почти сигурно ще бъдат свалени от постовете си в ГЕРБ. Двамата загубиха доверието на премиера в оставка и лидер на партията Бойко Борисов с лошите резултати от изборите в своите райони.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html