събота, 27 април 2024 г.

Слави Трифонов: Аз съм консервативно-десен, ИТН е практична партия

Аз съм човек, който не иска да се изразява с „ако”, когато има нещо, за което отговарям и е под мой контрол – тогава мога да нося отговорност какво ще направя, заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в предаването „Политически НЕкоректно” по БНР.

Има друг начин на изразяване, в интернет си напълно свободен, обясни той неявяването си по национални медии. „Това е избор бе, Петре”, обърна се Слави към водещия Петър Волгин.

Трифонов припомни, че преди 20 години, когато вестниците са били наистина свободни, името му е било на първите страници на „Труд” и „24 часа” поне 40 пъти. Днес вестниците са собственост на някого, телевизиите – също, каза Трифонов.

Той даде пример с т.нар. комисия на Мая Манолова. Случващото се в нея взриви интернет, националните медии се правят, че такова нещо няма.

За Трифонов понятията ляво, дясно, консерватизъм и прочее били остарели и извадени от нафталина. Но той е „за” плоския данък и „против” Истанбулската коннвенция и от тази гледна точка съм „консервативно-десен”, определи себе си Трифонов, а партията си ИТН – като практична в интересите на суверена.

 

Като основни проблеми на България той определи „да бъде изчегъртано това, което направи ГЕРБ,  за да има свободен бизнес, администрация, медии. Това, което каза в комисията на Манолова бизнесменът  Илчевски, ни определя като държава от третия свят”, каза Трифонов и изрази увереност, че независимо кога, това нещо ще се случи и България ще стане нормална държава.

В следващия парламент ИТН ще се коалира в зависимост от тези партии, които посочи суверенът, каза Трифонов. Той определи БСП като „най-слабата и беззъба опозиция  от 30 години, част от статуквото”. Корнелия Нинова превърна БСП от голяма и сложна партия в малка и проста – цитира той Андрей Райчев.

Аз съм от Плевен, той е град на българо-руската дружба и с него съм емоционално обвързан. Но в момента България е член на НАТО и ЕС и трябва да е коректен, лоялен и предвидим  партньор. Което е добре за НАТО и ЕС, е добре за България, подчерта лидерът на ИТН.

Малко са ми далече президентските избори, каза Трифонов, попитан дали ще имат свой кандидат. Имало по-важни неща, за които трябвало да се вземат правилни решения. Когато дойдат изборите, ще решаваме, обясни лидерът на ИТН.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html