неделя, 28 април 2024 г.

Манолова заговори антифашистки, анонимни телефони й докладват

кадър бТВ

Като шпицкоманди определи Мая Манолова групата депутати на ГЕРБ, които вчера опитаха да защитят партията си от безумните твърдения на кошаревския свидетел Светослав Илчовски, поканен да дава сведения срещу министър-председателя в оставка Бойко Борисов в „комисията по ревизия“, оглавявана от самата представителка на „Изправи се! Мутри вън!“.

„Депутатите от ГЕРБ са сковани от страх. Истерията да се осуети вчерашното заседание на комисията по ревизия на властта показва колко ги е страх ГЕРБ от истината“, каза Мая Манолова пред бТВ.

„Това не е първият случай, в който шпицкомандите на ГЕРБ, а тук – цялата парламентарна група на партията, се опитват да осуетят и блокират работата. Както се видя обаче, ние постигнахме целта си. Чу се и се видя как се натискат бизнеси, как се рекетират хора. Чу се как премиерът помага при износ на храни. Ако искаш да нямаш проблеми, трябва да си близък с някой високопоставен. Ако искаш бизнесът ти да просперира, трябва да си плащаш“, каза Маналова.

По думите й Светослав Илчовски и Иван Ангелов не са си противоречали в основните факти. „Те разказват как функционира бизнес. Как, ако искаш наистина да си добре, да не си заплашен от това да те смачкат, трябва да се чуваш с премиера, да участваш в забавления и рождени дни, да си покровителстван от властта“, обясни Манолова.

Според нея всички изказани твърдения по време на двете изслушвания в комисията по ревизия са лесно проверими – кухите обороти, както и доставката на фурми от Обединените арабски емирства.

Манолова допълни, че по време на заседанието е получавала още информация от непознати телефонни номера.

Тя допълни, че Илчовски вероятно ще попадне под ударите на закона заради признанието, че е давал парични суми на властта, но това е доказателство, че говори истината, защото никой няма да се уличи сам без причина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html