неделя, 5 май 2024 г.

Нинова: Разединението ни направи слаби, моделът „Борисов“ продължава

 Само месец след изборите 45-ото народно събрание приключва своята работа, започнахме в еуфория, завършваме в скандали, заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.
Тя посочи, че парламентът е започнал с еуфория, че ГЕРБ са отстранени от властта и Борисов повече няма да е премиер, и завършва със „скандали уж за процедури“. Но зад тези уж процедури прозира друга истина – интереси, лобизъм, партиен егоизъм и личностни амбиции, коментира Нинова.
„Вместо съединението да ни направи силни срещу модела „ГЕРБ“, разединението ни направи слаби и моделът продължава да управлява. 

Накичихте се с етикети на партии на протеста и придобихте самочувствие на самодостатъчни. Това беше грешка, колеги, първо, защото когато не сте си и помисляли за протест, БСП четири години тук се бореше с това статукво, заяви още Нинова по адрес на т.нар. нови партии.
Ние категорично не сме статукво на Борисов и модела му, но сме системна, последователна, принципна партия, която каквото правеше в последните четири години, това прави и сега, посочи тя.
Сигурна съм, дори да не го признаете, че се уверихте, че промяна на модела без БСП е невъзможна, заяви Нинова. Никога не е било никой да не говори с никого в един парламент, а днес и сега се докарахме до това състояние, посочи тя.

Ще минат и тези избори, които се задават, но втори такъв провал – и особено в криза, хората няма да ни простят, заяви лидерът на БСП. По думите й, вече сме изправени пред политическа криза, остава да се намери разум в бъдещия парламент за доброто на България и с грижа за хората.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html