петък, 3 май 2024 г.

„Левски“ дръпна на „Балкан“ и докосва мач за баскетболната титла

„Левски ЛукОйл“ се доближи с още една крачка до финалите в Националната баскетболна лига. В зала „Универсиада“ тимът на Тити Папазов се наложи над „Балкан“ с 84:53 във втория мач от 1/2-финалната плейофна серия в мъжкия ни елит, за да поведе с 2-0 победи. Данило Тасич се отчете с 15 точки и 7 борби за „сините“, а Христо Захариев добави 13, 12 борби и 6 асистенции. Нито един от играчите на ботевградчани не завърши с двуцифрен точков актив. Димитър Димитров бе най-резултатен с 9 точки и 7 борби. Столичани решиха всичко още през първата част със серия от 23:9. До финалната сирена „Левски“ не изпуснаха лидерството и направиха аванса си 31 точки. Серията продължава в Ботевград на 9 май.

„Трябва да караме стъпка по стъпка, първо трябва да отидем на финал. Резултатът е 2-0, водим комфортно. Играхме добре срещу много силен съперник, но трябва да спечелим още една победа. Много ми се иска да вземем още първия мач в Ботевград. Шампионското лице е в целия отбор. Факт е, че и Косьо Тошков има сериозно израстване. Аз съм доста опитен и знам, че дали си бил с 1 или 30 точки е все тая, когато играеш плейоф. Да, има някаква психология, но срещаме отбор с много добри играчи и опитен треньор. Убеден съм, че те ще направят всичко възможно, за да изглеждат по друг начин в Ботевград. Най-важната задача на мен и моя екип е в тези 72 часа да изконтролираме съзнанието на играчите ни. Те се водят малко по емоцията. Никой няма да помни това, че сме били с 30 точки във втория мач, ако нещо стане. Искам серията да приключи още в неделя. Без публика няма емоция и атмосфера. Със сигурност щеше да има съвсем друг заряд“, коментира след срещата треньорът на „Левски“ Константин Папазов.

„Мисля, че всички ще се срамуват малко с това, което показахме и начина, по който изглеждахме. Надявам се с много повече хъс и енергия да излязат в третия мач. Поне да покажат енергия. Може да не сме качествени като съперника, но поне да излезем с енергия“, лаконичен бе наставникът на „Балкан“ Йовица Арсич.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html