неделя, 5 май 2024 г.

Събраха Федерер и Робърт Де Ниро в реклама (видео)

Отдавна не сме виждали легендата Роджър Федерер на тенис корта, но това в никакъв случай не означава, че 20-кратният шампион от Големия шлем скучае. Той и двукратният носител на „Оскар“ Робърт Де Ниро се включиха в реклама за пътуване до Швейцария. Кампанията е разработена от националното туристическо бюро на алпийската държава, която има за цел да популяризира страната в цял свят. В историята Федерер кани Де Ниро да участва във филм за Швейцария. Актьорът отказва, защото в страната има „планини, ски курорти, очарователни села и зелени долини“, но „няма драма“. Такъв пейзаж не отговарял на жанра, в който е свикнал да работи. Видеото е заснето миналата есен в Цермат и Ню Йорк.
Швейцарският туризъм планира да започне и други проекти с ФедЕкс, включително неговите съвети за това какво да посетите в Швейцария.

Още през март бившият №1 в света на тениса се съгласи да бъде посланик към туристическото бюро на родната си Швейцария. Ролята му ще бъде да помага за завръщането на посетителите в страната след огромния отлив на туристи вследствие на глобалната пандемия. Роджър ще разказва за любимите си места в Швейцария на сайта myswitzerland.com, а допълнителни маркетинг активности ще бъдат инициирани от април в различни европейски градове и след това в САЩ и Азия. „Бил съм из цял свят, но Швейцария винаги си остава любимото ми място и много ми липсва, когато пътувам. Когато се споменава името ми, до него винаги има швейцарския флаг. Гордея се с това през тези 22 години по турнири и така ще продължи“, коментира преди време Федерер. Приходите на Роджър от това партньорство ще бъдат предоставени на фондация, която помага за образователни проекти в Африка и Швейцария.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html