събота, 27 април 2024 г.

Десподов: Бъдещето ми е неясно

Крилото на „Лудогорец“ Кирил Десподов изигра отличен мач срещу „Берое“ (3:1) в превърналия се в шампионски мач за разградчани, които подпечатаха десетата си поредна титла на страната. Той призна, че се чувства много добре, но бъдещето му все още е неясно.
„Чувството да станеш шампион е уникално, неописуемо е. Много радост имаше в съблекалнята и аз съм щастлив. Не беше много лесен пътят към титлата, но не беше и труден. Имаше моменти на напрежение, но конкурентите направиха някои грешки и това ни помогна. С ВАР съм играл и преди, не е нещо ново за мен. В момента, в който топката дойде при мен, я отиграх и след това знаех, че ще се разглежда ситуацията. За мен е важно да подам топката, когато има играч на по-добра позиция. Асистенциите са като головете за мен. В един колектив не трябва да има егоизъм и ние го показваме. Не бих казал, че формата ми е превъзходна, защото мога и повече. Бъдещето ми за момента е неясно“, коментира Десподов, който продължава да е собственост на италианския „Каляри“.

Литовският треньор на „Лудогорец“ Валдас Дамбраускас поздрави всички за десетата шампионска титла. „Може би отстрани изглежда лесно, защото я взимаме за десети път титлата, но в действителност не е така. Благодаря на всички хора, които работят в клуба неуморно, за този успех. Особено хората с високите позиции заслужават поздравления, но най-важните хора, за които играем, са хората от Разград. И сега можем да си тръгнем, както и те, с високо изправени глави“, каза Дамбраускас. „Не мога да кажа, че е лесно, защото това е първа титла за мен тук. Когато станеш шампион, някои неща губят своето значение. Няма първенство, в което да не се нуждаеш от успеха във всеки един мач. Имахме тежки моменти, но в крайна сметка най-важното е, че намерихме верния път и мисля, че я заслужихме този трофей“, продължи треньорът на „орлите”. „Казах на Доминик Янков, че ще вкара гола, който ще ни донесе шампионската титла, защото хора като него сънуват тези мачове и мечтаят за тези титли. И той изпълни своята мечта. Мисля, че този гол е нещо, което ще прави още много пъти в своята кариера. Той е специален талант и всичко е в неговите ръце. Днес и той, и Кешеру направиха разликата, влизайки от пейката. Но тук не говорим за 11 или 14 играчи, а за 25-30 в хода на сезона. Има хора, които не използваме често, но те участват дейно в тренировките и помагат на колегите си на терена да стават по-добри“, акцентира литовецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html