неделя, 5 май 2024 г.

Фенове ще гледат Гришо и Цвети на „Ролан Гарос“

До 1000 зрители ще бъдат допускани до трибуните на трите основни корта, на които ще се проведе Откритото първенство на Франция по тенис, което започва на 30 май. На по-малките кортове ще бъдат допускани до 35 процента от капацитета през първите 10 дни на турнира, съобщи спортният министър на Франция Жан-Мишел Бланке. За четвъртфиналите от 9 юни ще може да присъстват до 5000 зрители на корт „Филип Шатрие“ и до 10 000 на „Сюзан Ланглен“.
Григор Димитров е единственият ни сигурен участник в турнира от Големия шлем към този момент. Цветана Пиронкова, Виктория Томова и Изабелла Шиникова ще започнат от квалификациите. За съжаление, възможността Цвети да попадне директно в основната схема на „Ролан Гарос“ е много малка, тъй като е свързана с отказване на доста по-високоранкирани състезателки.
Много по-голяма е вероятността българките в пресявките всъщност да са четири. Причината е, че Елица Коства към момента е четвърта сред резервите, което прави шанса ѝ за участие значителен. До голяма степен това се дължи и на увеличаването на схемата в квалификациите при жените. Вместо досегашната схема за 96 състезателки, тя вече е за 128, както е и при мъжете.
Квалификациите в Париж ще се проведат между 24 и 29 май. При мъжете е възможно в тях да видим Димитър Кузманов, който към момента е 14-а резерва.

По-късно днес Григор Димитров започва участието си на Мастърс турнира в Мадрид, Първата ни ракета ще се изправи срещу световния №54 Лойд Харис, като това ще бъде първи сблъсък между двамата. И двамата опоненти са участвали в само един турнир от началото на сезона на клей. Димитров достигна до 1/8-финалите в Монте Карло след победи над Ян-Ленард Щруф и Жереми Шарди, но след това претърпя поражение от 11-кратния шампион в турнира Рафаел Надал. От своя страна Харис игра в Ещорил, където отпадна в първи кръг след поражение от Марко Чекинато.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html