неделя, 5 май 2024 г.

Корнелия Нинова: Моделът „Борисов“ само е разклатен, а не унищожен

„БСП има огромен принос моделът „Борисов“ днес да бъде разклатен. Нека не си затваряме очите, този модел не е унищожен, той е само разклатен. Необходими са общите ни усилия, за да довършим битката, която водим.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на митинг-концерт по повод 1 май в Борисовата градина.

Снимка Интернет

„Нашият враг е задкулисието, изградено от Борисов през последните 10 години. Този модел превърна ненормалното в норма. Не е нормално да рушиш институциите и премиер да не уважава парламента и да не стъпва там, не е нормално да раздаваш обществените поръчки на близкия си бизнес кръг, да държиш администрацията в робство и да я караш да гласува, да държиш умишлено човек беден“, каза Нинова.

По думите ѝ БСП 4 години се борела срещу тази „ненормалност“.

Тя очерта четири важни момента за страната. Първото – независими хора, които да „доразградят модела „ГЕРБ и Борисов“. Второто – умни хора, които да имат решения на социални, икономически и здравни мерки. Третото – смели хора, които да направят същинска съдебна реформа. „Не просто едните да излязат, за да влязат другите“, посочи Нинова. И четвърто – визионери, които да превърнат Плана за възстановяване на България не просто в средство за пълнене на джобове, а да гарантира здравеопазване, образование, работни места, доходи, справедливост, чист въздух, земя и вода за българския народ.

Нинова коментира и мандата за съставяне на правителство, който ще бъде връчен на Левицата на 5 май. „Днес е исторически ден за БСП, рзбираме тежестта на тази отговорност и ви уверявам, че Националният съвет ще вземе най-доброто решение“, посочи тя.

Нинова призна и разочарованието на привържениците на БСП от загубата на изборите. „Може би не сме направили нещо както трябва, но ще го направим“, обеща лидерът на БСП.

„Считам, че БСП трябва да върне мандата.“ Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов, който е известен със схемите си в Столична община с хора на ГЕРБ. Пишман социалистът обърна внимание, че никой не подкрепял приоритетите на БСП, все едно самият той не е от тази партия, а е някакъв външен елемент, който няма никаква вина за изолацията на левицата.

Той определи ситуацията в държавата като сложна и нажежена.

Според него има всякакви варианти и днес Националният съвет ще вземе решение. „След няколко часа ще научите всички какво е решението на Националния съвет“,каза Паргов.

Запитан на кого от БСП ще бъде връчен мандатът, Паргов уточни, че по конституция той трябва да връчен на председателя на ПГ на „БСП за България“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html