неделя, 5 май 2024 г.

Корнелия Нинова: Не е възможно правителство на БСП в този парламент

Имаме предварително заявена позиция от трите нови партии в парламента, че няма да подкрепят правителство на БСП. Те показаха политическа незрялост и липса на култура за политически диалог. Не можаха да избягат от егото си и да се обединим за онези неща, които ни събират. В тази ситуация правителство, съставено от БСП, е невъзможно. 

Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова на брифинг след днешния пленум на „Позитано“ 20, който реши, че от БСП ще върнат мандата за съставяне на кабинет на президента Румен Радев. Заседанието на Националния съвет приключи след близо 4 часа дебати.

„Можехме да вземем мандата и да печелим време. Да направим опит да съставим правителство, за което знаем, че е обречено. Просто за да си направим пиар. Всеки загубен ден в опити за правителство означава, че Борисов остава на власт“, коментира Нинова.

„Връщането на мандата означава шанс за президента Румен Радев да състави служебно правителство. „Избрахме второто. Още повече че той заяви, че е готов със служебен кабинет“, каза лидерът на БСП. „На 5 май получаваме мандата и го връщаме. Отиваме на предсрочни избори, за което отговорността е на т.нар. нови политически субекти, които получиха доверието на хората и го предадоха“, добави Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html