неделя, 5 май 2024 г.

ДБ няма да преговаря с БСП за червено правителство

Атанас Атанасов, кадър БНТ

Преговори с БСП няма да водим и при никакви формулировки с мандат на БСП „Демократична България“ (ДБ) няма да участва, заяви пред БНТ Атанас Атанасов, зам.-председател на парламента и депутат от ДБ.

По някакъв начин бих казал, че този парламент прилича на началото на парламента от демократичните промени, коментира още Атанасов. Според него по времето на Борисов парламентът е бил тежко неглижиран, а самият Борисов наричал народните представители „безделници“.

Относно промените в изборното законодателство след 13-часовото заседание на Народното събрание Атанасов коментира че това е демокрацията, тези правила са приети от мнозинството, а който иска, може и нека да атакува някои от нормите, за да се произнесе Конституционният съд.

На въпроса дали страната ни може да влезе в списъка на враждебните към Русия, ген. Атанасов коментира: „Не знам и не мога да преценя, но ако такъв ход бъде предприет, това в някакъв смисъл ще бъде намеса във вътрешнополитическия живот на България, и то в навечерието на предсрочни избори.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html