неделя, 5 май 2024 г.

ФБР отказало да разследва файлове, уличаващи Байдън

Джо Байдън със сина си Хънтър.

Федералните агенти отказват да разследват твърд диск, на който има записи със съмнителни сделки на сина на президента Джо Байдън – Хънтър Байдън, пише сайтът Newsmax.

Скандалът бе сътворен от Рудолф Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк и бивш адвокат на предишния президент Доналд Тръмп. Тъй като е обект на федерално разследване, Джулиани бил посетен от агенти на ФБР и прокуратурата за обиск на дома му в Манхатън в сряда. Изненадващо за тях, бившият кмет бил изцяло готов да съдейства.  Източник, близък до Джулиани, споделил пред Newsmax, че един от агентите посочил твърдия диск на компютъра на бюрото на бившия кмет, питайки какво е това. Джулиани отговорил: „О, това е твърдият диск на Хънтър Байдън“ и предложил да го предаде на агентите, защото „има доказателства, че президентът Байдън е извършил множество престъпления със сина си Хънтър“.

Изненадани, разследващите не само отхвърлили доказателствата, но дори не си направили труда да проверят какво има на твърдия диск. В изявление, публикувано след обиска, адвокатът на Джулиани Робърт Костело заяви, че отказът дори да се погледне твърдия диск показва политическия характер на разследването срещу неговия клиент. 

Федералната проверка на сделките на Рудолф Джулиани в Украйна се провежда от повече от 18 месеца и се твърди, че се фокусира върху това дали той се е регистрирал като чуждестранен агент, когато се е застъпвал за уволнението на американския посланик в Киев. Джулиани, който беше адвокат на президента Доналд Тръмп, многократно е заявявал, че той представлява Тръмп в Украйна, а не чужди интереси във Вашингтон.

Бившият кмет и неговият адвокат също настояват, че многократно са предлагали да си сътрудничат с прокурорите, които разглеждат случая. Но Костело каза, че прокурорите отказват да се ангажират с него и неговия клиент. Костело твърди, че нападението демонстрира как Министерството на правосъдието „грубо обува конституционните права на всеки, замесен или законно защитен от бившия президент Доналд Дж. Тръмп“.

Друг източник, близък до бившия кмет, предполага, че истинската цел на федералното разследване не е Джулиани, а Доналд Тръмп. „В продължение на две години Руди беше негов личен адвокат, познаваше цялата правна защита в тези разследвания, а също така беше и основният човек във всички предизборни дела“, каза източникът. „Те използваха тази заповед, за да получат информация за Тръмп. Тук става въпрос за оръжие на Министерството на правосъдието за политически цели. “ Костело каза, че иззетите електронни устройства са „пълни“ с комуникации, защитени от привилегията адвокат-клиент.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html