неделя, 5 май 2024 г.

Американец доближи „Челси“ до финал в Шампионската лига (видео)

Реал“ (Мадрид) и „Челси“ завършиха 1:1 в първия полуфинал на Шампионската лига. Двата отбора изиграха вълнуващо първо полувреме, а втората част предложи малко футболни емоции. „Сините“ от Лондон поведоха след гол на Кристиан Пулишич, който се превърна в първия американец, вкарал в полуфинал в най-престижния клубен турнир. За „Реал“ точен бе Карим Бензема, който с попадение №71 изравни Раул на четвъртото място във вечната ранглиста в Шампионската лига. С попадението на чужд терен „Челси“ има леко предимство преди реванша в Лондон на 5 май.

„Заслужавахме да спечелим. Допуснахме гол от статично положение. През първата част играхме много силно. През втората бяхме малко уморени. Имахме само два дни почивка. Надявам се, че за реванша ще сме отпочинали. Играхме сериозно до последно“, коментира треньорът на „Челси“ Томас Тухел. „Имаме 4 дни между мачовете и програмата ни е натоварена. Искам същото на „Стамфорд Бридж“, но и малко по-различно. Ще бъде трудно и за двата отбора. Оптимисти сме“, допълни още германецът.

Старши треньорът на „белия балет“ Зинедин Зидан все още няма победа над Тухел. Двамата се срещнаха за пети път и направиха четвърто равенство. През септември 2019 г. ПСЖ на Тухел победи „Реал“ с (3:0) в груповата фаза на Шампионската лига.
И още една тенденция – грандът от Мадрид никога в историята си не е надвивал лондончани. На 19 май 1971 г. двата тима играят за КНК (1:1), а два дни по-късно „Челси“ печели с 2:1. Отборите се срещнаха и в мач за Суперкупата на Европа на 28 август 1998 г., когато с победата отново си тръгна „Челси“ (1:0).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html