петък, 3 май 2024 г.

8 града искат тенис турнира Sofia Open през 2021 г.

Провеждането на Sofia Open през 2021 не е сигурно и до „2-3 седмици“ ще стане ясно дали надпреварата от категория АТР 250 ще се състои. Това призна президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков в интервю пред предаването „Брейк Пойнт“. Турнирът е част от официалния календар на АТР за сезона, но това не означава, че със сигурност ще се проведе в София, като към домакинството му има интерес от много различни градове.
„В момента за този турнир има 8 града, които искат да го вземат, нищо, че е в календара. Ще се знае до 2-3 седмици дали ще го има, но ситуацията със спонсорите не е добра. Не се знае публиката в какъв капацитет ще може да бъде. Нещата не са много сигурни, правим всичко възможно да го запазим. Партньорите ни в Дубай са ни дали право да сме първи, говорим и по условията. Градовете, кандидати да приемат турнира, които не искам да споменавам, са големи столици. Основните приходи са от ВИП, мърчандайз, кетъринг – при нас това го няма. При нас е публиката и дотук, тук-там някой спонсор“, откровен е Цветков.
На въпрос защо България не успява да изгради поколение в тениса след Григор Димитров и Цвети Пиронкова по примера на Сърбия с Новак Джокович, президентът на БФТенис отговори: „Джокович не е изградил. Типсаревич и всички други бяха преди Джокович. След Ноле са Джере, Кецманович и още няколко. Сърбия нищо не изгражда, изгражда системата от взаимопомощи, помощи от Джокович, от чужбина. Да изградим поколение? Освен аз да се съблека на корта и да ги тренирам“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html