вторник, 30 април 2024 г.

Официално: Бербатов ще се кандидатира за шеф на БФС, Стилиян и Мартин влизат в екипа му

Димитър Бербатов обяви официално кандидатурата си за президент на БФС. Той разкри, че в екипа му ще бъдат бившите му съотборници в националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров. Освен това Петър Величков, Борис Станков и адвокат Георги Владов също ще бъдат до Бербатов.

„Официално откривам моята кампания за президент на БФС. Моментът е дошъл. Започваме от днес. Стъпвам в нова глава от кариерата си и професионалното си развитие. Решили сме да има симбиоза между футболни хора и хора, които са били в бизнес управлението. В екипа влиза Стилиян Петров. С него говорим непрекъснато. Радвам се, че след толкова време поддържаме връзка. Той ще бъде част от бъдещия Изпълком. Другият човек ще бъде Мартин Петров. Радвам се, че тези двамата са в моя живот. Наложително е да има промяна. Благодаря на всички тези хора с моя екип. Не сме професори по всичкознание. Всяка идея е добре дошла. Футболът е за всички нас“, каза Бербатов.

„Какво предлагаме? Трябва да има прозрачност, професионализъм, партньорство. Това всеки може да го каже, трябва да се направи. Но ние трябва да поемем тази отговорност. Едни от основните приоритети – развитието на ДЮШ. Аз съм тръгнал от там, така че съм съпричастен. Работа с държавата. Повишаване на интереса към футбола в България. Някой трябва да помогне на българските деца. Повишаване на българските съдии, треньори. Борба с уредените и нерегламентирани залагания в българския футбол, расизмът. Теми, които са винаги на дневен. Мандатност на президента. Имаш три мандата, това са 12 години, не е бащиния. Ако за 12 години не си успял, просто ставаш от освобождаваш мястото си на следващия. Не знам защо БФС е толкова апетитен. Призивът е към клубовете, няма място за страх. Всички ние сме в това заедно. Промяната е тук. Ще се отидем при всички клубове, да им се сподели програмата ни, идеите ни. Ако има такива сигнали за заплахи, нека да ни кажат. Ще разберат кои клубове ме издигат, но това ще бъде впоследствие“, каза още бившият нападател на националния отбор и „Манчестър Юнайтед“. Според него промяна на формата на първенството ще бъде престъпление. „Това ще бъде посегателство върху феърплея. До онзи ден всички протестирахме срещу Суперлигата, защото няма изпадащи, но в същия момент изпадаме в такава ситуация, което е неприемливо. Споменах с чувство на хумор, че има скрити и открити кандидати. За момента имаме информация, че определени хора имат апетити за президентското място. Добре дошли са, аз не се страхувам от конкуренцията. Ако някой си мисли, че аз съм същият човек отпреди 10 години, значи жестоко се лъже. Като съм си говорил с близки и приятели, са ме питали: „Защо ти е да влизаш в тези лай*а?“ Това ми показва, че нещата не са както трябва. Това показва някакво примирение. Опитвам се и аз на моменти да се саботирам. Но имам дълг. Ако не променя нещо, ставам съучастник, а доста време бях съучастник“, каза още Бербо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html