събота, 4 май 2024 г.

Десислава Атанасова: Обслужват ли Христо Иванов, Атанас Атанасов и Атанас Славов от ДБ олигарсите?

В профила си във Фейсбук председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова публикува документ, от който става ясно, че народни представители от Демократична България искат спиране на дейността на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, по-известна като „комисията Цацаров“. Ето какво пише г-та Атанасова:
Кого обслужват Христо Иванов, Атанас Атанасов и Атанас Славов, ако внесен от тях законопроект предвижда спиране на всички над 700 искови производства на КПКОНПИ пред първа, въззивна и касационна инстанция, водени срещу над 1600 лица?
‼️Стойността на претендираните за отнемане активи по тези дела е над 3 милиарда лева.
‼️Производства по дела за милиарди ще бъдат спрeни, а за Комисията и за съда е предвидено задължение за отмяна на допуснати вече с влязъл сила съдебен акт обезпечителни мерки (§ 45 и § 46).
‼️Предложените промени ще имат директен ефект по отношение образувани производства и водени дела, срещу проверявани и свързаните с тях физически и юридически лица, например: Цветан Василев / около 2 милиарда /,
Баневи / около 140 милиона/,
Прокопиев / около 200 млн.лв./,
Арабаджиеви /около 350 милиона лв./,
Миньо Стайков / около 130 млн. лв./,
Васил Божков / около 200 милиона/
🤔„Борци“ с корупцията или достойни наследници на Бисеров и Манолова – вносители на „Ванко 1“ и Дончева в прегласуването на текста, само че в особено големи размери!
Няма налично описание на снимката.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html