сряда, 1 май 2024 г.

Възелът за титлата в Испания се заплита

„Атлетико“ (Мадрид) е на път да сдаде върха в испанската Ла Лига. Тимът на Диего Симеоне загуби с 1:2 гостуването на „Атлетик“ (Билбао) и макар че остана начело в таблицата, дистанцията пред „Реал“ и „Барселона“ вече е само 2 т.
„Дюшекчиите“ можеха да разчитат на доскоро контузените нападатели Луис Суарес и Жоао Феликс, които обаче започнаха на скамейката и влязоха през второто полувреме. Домакините поведоха с гол на Алекс Беренгер в 8-ата минута. След почивката тимът от Мадрид взе инициативата и стигна до изравнителен гол чрез Стефан Савич (77). Хвърляйки се и за трите точки, гостите бяха наказани 4 минути преди края, когато бранителят Иниго Мартинес стреля с глава след ъглов удар и донесе победата на „Атлетик“.

В класирането „Атлетико“ води със 73 т. пред „Барса“ и „Реал“ с по 71 и „Севиля“ със 70. Каталунците обаче са с мач по-малко, а в четвъртък са домакини на „Гранада“ и при победа ще се качи еднолично на върха.

„Преди няколко дни бях попитан какво ще бъде най-важно в края на сезона. Сигурен съм, че психологията ще играе ключова роля. Емоционалното състояние на всеки един от претендентите ще бъде ключово. През по-голямата част от сезона водехме с голяма разлика, но знаехме, че „Барселона“ и „Реал“ няма да се откажат. „Севиля“ също е близо. Този, който е по-силен психологически, ще ликува. Нещата се променят бързо. Не знаем какво ни очаква. Надявам се да покажем характер“, анализира ситуацията Симеоне.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html