неделя, 5 май 2024 г.

Гуардиола след трофей №30: С големите отбори е по-лесно (видео)

Мениджърът на „Манчестър Сити“ Пеп Гуардиола спечели своя трофей №30 в треньорската си кариера. „Гражданите“ взеха Купата на лигата в Англия след минимален успех с 1:0 над „Тотнъм“ и се поздравиха с отличието за четвърта поредна година. Единственият гол отбеляза Аймерик Лапорт в 82-ата минута.
„Стадионът не беше пълен, но въпреки това подкрепата на феновете се усети. Радваме се, че за четвърти пореден път печелим този трофей. Искахме да атакуваме от самото начало, създадохме много положения. „Тотнъм“ също имаше своите шансове, но като цяло бяхме по-добрият отбор и победихме заслужено“, каза Гуардиола след двубоя. „Имам 30 трофея? Чудесно. Работил съм в големи клубове, а с тях е по-лесно да се печели“, заяви още селекционерът.

Първото отличие на каталунеца беше Купата на Краля с „Барселона“ през 2009 г. С „блаугранас“ той грабна общо 14 трофея (начело на отбора е бил в 247 мача), включително два пъти Шампионската лига. С „Байерн“ (Мюнхен) вдигна 7 трофея (161 мача), а с „Ман Сити“ (285 мача) – 9. Пеп печели трофей средно на всеки 23 мача.
„Шпорите“ пък не могат да спечелят Купата на лигата от 2008 г. Това е и единственият им успех през XXI век.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html