неделя, 5 май 2024 г.

Зеленски готов да се срещне с Путин

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е дал нареждане на началника на администрацията си Андрей Ермак да организира среща с президента на Русия Владимир Путин, предава ТАСС. 

Володимир Зеленски, снимка Интернет

„Струва ми се, че всичко отива натам, че срещата ще се състои. Действително предложих – чували сте за това – да се срещнем в Донбас, президентът потвърди желанието си, но предложи да се срещнем в Москва. Вече дадох задача на ръководителя на офиса на президента Андрей Ермак да се свърже с администрацията на президента Путин, за да постигнат разбирателство, да определят сроковете и мястото, където можем да се срещнем“, заяви Зеленски в понеделник пред репортери. Той добави, че за него е „важна същината на срещата, а къде ще се проведе, това е детайл“.

Освен това президентът обяви, че е готов да обсъди с Путин въпроса за положението на рускоезичното население на Украйна и православната църква в страната, ако срещата се състои. „Дори тези въпроси да не са в дневния ред на срещата, ако все пак се проведе, тогава ще обсъдим и тези въпроси, не виждам какъв е проблемът“, продължи Зеленски.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков от своя страна заяви пред ТАСС, че засега няма подробности за предстоящата среща.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html