неделя, 5 май 2024 г.

Борисов скочи: Защо Слави не може да управлява със 165 депутати?

кадър Фейсбук

„Никой не оспорва световните титли по шах. Тук става въпрос за спорта, наречен управление и политика. Ще се радвам Слави Трифонов да отиде да си вземе мандат. Да обясни какво ще прави, кои министри ще сложи и защо не може със 165 депутати да управлява“. Решението на Слави Борисов коментира на живо във Фейсбук от дома си в Банкя, където бе поканил вицепремиера Томислав Дончев, здравния министър Костадин Ангелов и експерти на ГЕРБ, които представиха идеи и цели по Плана за възстановяване и устойчивост.

Минути по-рано лидерът на ИТН обяви, че партията му издига топ шахматистката Антоанета Стефанова за министър-председател. В същото време той каза, че мандатът ще бъде върнат и реално няма да правят правителство.

„Поздравления за нейните спортни успехи, но кой предложи тази дама и след колко време? Очаквахме, вероятно и цялото ни общество, че „Има такъв народ” ще поеме отговорност. Всички аргументи, че не среща подкрепа от партньори в Народното събрание и че не стигат гласовете за избор на правителство, са абсолютно изгубени от всякаква логика”, смята Атанасова.

Това се казва политически страхливец, а не този, който ходи да го замерват с яйца, възмути се Борисов и предупреди, че това, което прави ИТН в момента, е хвърляне на страната в харчене на още пари за избори. Какво ще получат след нови избори, се пита Борисов. След като си спечелил второто място в парламента и толкова много гласове, трябва да се носи политическа отговорност, настоя Борисов.

Какво иска Слави Трифонов – мнозинство от 240 депутати – „дори и царят не го постигна“, дори и Тодор Живков не го е имал, според коментара на Борисов.

„Не зная как българите могат да приемат и да считат, че с генерално пълномощно може да се управлява“, недоумява Борисов във връзка с номинацията на Антоанета Стефанова за премиер на ИТН. Това е подигравка с избирателите им, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Какво ще се случи следващите месеци, отново ще се дадат над 50 милиона за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого.“ Борисов обвини Слави Трифонов и ИТН, че искат да държат държавата в хаос.

Той подчерта, че толкова много време се чака да чуем министрите на Слави Трифонов и го призова „да си покаже министрите“.

Бойко Борисов отново нападна ИТН за мажоритарния вот, който ГЕРБ им били внесли. Вместо това се обявявал премиер с пост от Фейсбук. „Добре че има Фейсбук, пък ние да си правим изборите. Или играят някаква игра, за да държат държавата в хаос“, попита Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html