неделя, 5 май 2024 г.

ЦСКА отказа „Левски“ за едно полувреме

ЦСКА победи с 2:0 „Левски“ в дербито на Първа лига. „Червените“ стигнаха до успеха с головете на Жул Кейта и Жорди Кайседо през първото полувреме. Първата добра възможност беше за „Левски“ още в третата минута. Тогава Мартин Петров стреля от фаул от малък ъгъл, но улучи гредата. След това гостите взеха инициативата. Играчите на Любо Пенев започнаха да притискат съперника, като в защита бяха стабилни. Първият гол падна в 14-ата минута, когато след центриране на Федерико Варела отляво Жул Кейта засече с глава отблизо. Малко след това авторът на гола беше сменен принудително от Георги Йомов. Резервата на ЦСКА можеше да удвои в средата на полувремето. Изведен в добро положение той опита да прехвърли Звонимир Микулич, но вратарят отклони топката. Йомов получи нова възможност, но с глава не улучи празната врата. Жорди Кайседо вкара втори гол за ЦСКА в 37-ата минута. Лошо отбита от защитник на „Левски“ топка попадна в еквадореца, който стреля диагонално и след рикошет я прати във вратата.

След втория гол привържениците на „сините“, настанени в Сектор „Б“, опитаха да нахлуят на терена. Голяма част от тях успяха да пробият до пистата, но бързата намеса на полицията успя да осуети по-сериозен инцидент. На трибуните имаше над 4000 души. През втората част играчите на Живко Миланов започнаха до-дейно, но не успяха за затруднят Бусато.

Мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков изгледа дербито с компанията на един от предшествениците си – Томас Лафчи. „Синьото“ ръководство бе представлявано още от изпълнителния директор в оставка Павел Колев, Константин Баждеков, член на УС, и Минко Герджиков, член на Надзорния съвет и Тити Папазов. Лафчис бе начело на „Левски“ през 90-те години, а през 70-те носи и фланелката на столичния гранд.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html