неделя, 5 май 2024 г.

Герджиков се хванал за главата заради новия парламент

Огнян Герджиков, сн. БТА Архив

Истински потрес изрази експредседателят на парламента, бивш служебен премиер и преподавател по право Огнян Герджиков по повод бясната скорост, с която се приемат законови поправки в новото 45-о народно събрание.

Настръхва ми косата и едва успях да се среша тази сутрин, така отговори той на въпрос по БНТ за вълната от внесени законопроекти в новия парламент. Най-страшното нещо в една държава е активната законодателна дейност, многото закони един връз друг всъщност са най-големия бич, даже по-голям от лошия закон. Тази нестабилност при законите нанася жестоки удари не само в обществото, но и в икономиката, която се нуждае от стабилно законодателство. Затова ние нямаме инвеститори – те бягат, преди 15-20 години имаше повече инвестиции, сега са с пъти по-малко, поясни той.

Не мога да си обясня и страха на политиците от служебно правителство, нямам спомен да съм бил толкова страшен, добави проф. Герджиков. И обяви за волунтаризъм решението на парламента за мораториум върху решенията на все още действащия кабинет на Борисов. Наскоро Конституционният съд отмени поредно безумие на нашия законодател за обратната сила на 10-годишната абсолютна давност за задължения на граждани – пълно безхаберие и безумие, добави той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html