неделя, 5 май 2024 г.

Борисов обсъжда бъдещето на София

кадър Фейсбук

Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и активът на ГЕРБ в столицата дискутират пускането на новата отсечка от третата линия на метрото и бъдещето на града.

„Това е една страхотна придобивка“, каза той за метрото. „Ако беше лесно и комунистите щяха да направят метро, в Москва има“, коментира още премиерът в оставка и допълни, че с метрото се намаляват вредните емисии с 90 000 т годишно.

За бъдещето на града той обяви, че в следващите ни дни, месеци, трябва да бъде дигитална София. „Софиянци очакват модерен, дигитален град“, каза той.

Борисов поиска от участниците в срещата да му представят идеите си за дигитална столица. Пред тях той изтъкна, че са направили много – метрото, булеварди, тангенти, но сега иска София да стане модерен град.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова „час по-скоро да се приеме Планът за възстановяване“. В отговор Борисов заяви: Те от План за възстановяване не се интересуват“.

„Направихме много – тангенти,булеварди, кръгови, мостове, шадраван, дори нямаше работещ като дойде ти. Тогава ние оправихме цялата инфраструктура, чак до АМ „Люлин“. Имаме с какво да се похвалим и още две години и половина искам да работите, както досега. После ще представим и нови кметове, както представихме нови министри“, каза Борисов за плановете за развитие на ГЕРБ.

„Направихме детски градини, училища, паркове, но софиянци винаги искат още. Сега всеки е с телефон и може с него да си купи билет, да си плати данъците. Сега е време да превърнем София в модерен и дигитален град. Това искам от вас – да го направите и затова искам да кажете какво е направено в тази сфера и какво ще правите“, каза Борисов.

Георги Георгиев адвокат и преподавател в СУ по търговско право, зам.-кмет по финанси пръв взе думата и на въпрос на премиера уточни: „Учил съм в Лондон и се върнах тук, където направих докторат. Аз не проумявам как и защо ДБ и БСП в общинския съвет не искат да продължим метрото и трябва за такива основни неща да спорим“.

Георгиев обяви, че БСП и „Демократична България“ в общинския съвет са против метрото да продължи до Симеоновския лифт. Георгиев показа на Борисов как може да се купи билет за градския транспорт през телефона.

„Искам всяка възможност на ежедневието да може да се свърши през телефона, да може да се платят данъците през телефона“, заръча Борисов към кмета и представители на общината.

Зам.-кметът по дигитализация Генчо Керезов се похвали с новата електронна система за прием в първи клас. Само една седмица вече 8500 деца са направили своите кандидатури.

Очаквайте още подробности.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html