неделя, 5 май 2024 г.

Тома Биков към мнозинството: Предлагате ли нещо освен глупости?

 

„Ние от ГЕРБ няма да участваме в това гласуване, защото този мораториум е противоконституционен. По-същественото е, че през последния час и половина в тази зала ставаме свидетели как всички партии без ГЕРБ са внесли решение и са се подписали и после се чудим кой е пръв“, заяви от трибуната зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков  по време на дебата по мораториум на някои решения на Министерския съвет в оставка.

С остър тон той се обърна към „новите“ партии и заяви, че две седмици стоят в залата и две седмици хората не знаят какво се случва. Промяна има, но тя е към лошо, отчете Биков.

„Кога ще излезете пред медиите. Ние днес ще върнем мандата. Кога ще излезете и ще кажете на какви програмни решения ще стъпите. Имате 160 гласа, конституцията може да промените, ако искате, и вие ми говорите кой бил пръв и по-познат с конституцията, че да може да я заобиколите“, ядоса се Биков. Предлагате ли нещо да се случи освен глупости и неадекватни изпълнения в тази зала. Предлагате ли някакви икономически мерки. Предлагате ли някакви социални мерки, които да бъдат реалистични“, попита Тома Биков.

„Деморализирате цялото обществото и спрете да говорите от тази трибуна всякакви смешки от ИНТ. Излезте и кажете какво смятате да правите, какви са ви политическите и икономическите решения, ще управлявате ли, или към служебно правителство отивате. Спрете да злоупотребявате със собствените си избиратели“, заяви Биков.

„Срамно е час и половина да се дърлите кой е предложил мораториума пръв – Мая Манолова или Корнелия Нинова. Това няма никакво значение, гласувайте го и мислете за българските граждани – и вашите избиратели, и нашите. Това е важното, защото никой не знае какво ще правите“, добави депутатът на ГЕРБ.

„Всякакви опити за въвеждане на мораторуми и подвеждане на хората звучат смешно и жалко в очите на хората, които са ви довели тук. Имайте уважение към хората, които са ви изпратили тук. Никой не казва каква е истината с назначенията в дружествата. Не се извършва нищо, което е в противоречие със закона.

Колеги от „Има такъв народ“, дайте интервюта, обяснете на българите, на вашите избиратели какво смятате да правите. Конституционната процедура не забранява да обясните какви са ви политическите, икономическите намерения. С кого искате и с кого не искате да управлявате, призова депутатите от Шоуто Тома Биков.

Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова припомни, че 2019 година Закона за публичните предприятия е подкрепен от БСП, които днес заявяват, че се борят. Този Закон пък е част от приемането ни в еврозоната. Вие на какво налагате мораториум, на ОИСР ли?!“, запита Теменужка Петкова. От мястото си пък Мирчев от БСП не спря да крещи срещу Петкова, за което получи порицание. Петкова отчете, че за първи път именно по този закон се прави конкурсно избиране. Тя бе приготвила и решенията в последния момент при кабинета „Орешарски“ и служебния кабинет на Румен Радев, които са давали концесии за 35 години напред.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html