неделя, 5 май 2024 г.

Борисов: Кандидатирам се за президент, ако има служебно правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сериозно обмисля да бъде кандидат за президент, в случай че има служебно правителство. Той отговори отрицателно на журналистически въпрос относно плановете си за оттегляне от политиката. „Естествено, че ще вляза в президентската битка, ако има служебен кабинет“, заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ.

„Кой да се оттегли? Аз не съм четвъртият или петият, или шестият. Защото Ицката, както му казвах дълги години, е пети в Бургас. Първият не се оттегля, а когато отборът печели, не прави смени“, заяви Борисов, който днес беше изписан от болницата.

Той коментира още, че ако Слави Трифонов не се възползва от 165 гласа в парламента и не направи кабинет, значи е „бъзливец“.

„Да не се плашат. На Слави му се плаша аз, защото, ако не ти поставят никакви условия за подкрепа на кабинета, това значи, че ти готвят капан. Пожелавам здраве на депутата Слави Трифонов.

„Аз съм им сърбал попарата на Христо Иванов. Да съм бил умен – да съм ги записал. Но не съм бил умен – бил съм коректен. Сърбал съм попарата на Христо Иванов, когато сменихме шефа на Софийския затвор, шефа на ВКС, бях добър. Като се заяви, че иска да е главен прокурор, тогава станахме лоши“, заяви Борисов.

„Уважавам много Иван Костов, защото е твърд човек. Партията на Иван Костов днес подкрепят тази партия на Слави Трифонов, а не най-голямата европейска призната партия от всички. До вчера те бяха чалгари за тях, изведнъж отиваме безусловно да са те, да не са ГЕРБ. Ние това искаме да се запомни за историята. Както видяха, блъфират с Росенец, но ние подкрепяме за Росенец, не само подкрепяме, а и внасяме предложение за създаване на комисия“, каза още Борисов.

„Странно ми е как „Демократична България“, уж дясна партия, са на практика най-левите в момента, изведнъж започна да харесва и е готова без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов“, коментира Борисов.

На въпрос защо са се развалили отношенията му със Слави Трифонов Борисов отговори: „Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html