неделя, 5 май 2024 г.

Харалан Александров: ГЕРБ лющят семки и се забавляват

Харалан Александров, снимка Интернет

„ГЕРБ ги разпрегнаха от каруцата, лющят семки и се забавляват с новата си роля. Новите във властта не могат да се представят убедително. Борисов ще седи отстрани и ще критикува, ще напомня за успехите на своето управление“. Това заяви социалният антрополог Харалан Александров в предаването „Лице в лице“ на bTV.

„Изборите смениха ролите. Борисов показва, че е влязъл в нова роля. Той прави това много добре и със замах. „Другата роля е тази на посредника, на арбитъра, в която влезе президенът Радев. Държа се разумно, неагресивно. Напусна конфронтационния фронт и това е много добре. В момента той си върши работата по -най-добрия начин. В обществото има подозрения за неговите властови амбиции“, смята Александров.

Според него „Има такъв народ“ е мистериозна партия, предстои да  видим каква е.

„Управляващото мнозинство не може да влезе в ролята на властта. Не сме в най-дълбокото, но… Твърде е вероятно каруцата на новата коалиция да си остане в реката и да бъде отнесена. … Наслушахме се на красиви разкази как всичко ще цъфне, когато се махне Борисов“, прогнозира антропологът.

„Навлизаме в криза.  В следващите месеци, ако не проявим здрав разум, ще разказваме за тези дни като за голяма драма“, каза той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html