понеделник, 29 април 2024 г.

„Тотнъм“ уволни Моуриньо, плаща му 40 млн. паунда неустойка

„Тотнъм“ уволни Жозе Моуриньо, информират на Острова. „Шпорите“ взеха решение да се разделят с мениджъра след малко повече от сезон и половина начело на тима. Отборът от Северен Лондон е на седмо място във Висшата лига и има голям риск да не се класира в Топ 4. По информация на Telegraph, Райън Мейсън ще води временно „Тотнъм“ до края на сезона. На „шпорите“ им предстои финал за Карабао Къп срещу „Манчестър Сити“ в края на седмицата. Клубът ще трябва да плати неустойка в размер на 40 милиона паунда на португалеца.

Мо води „шпорите“ в 86 мача, в които записа 45 победи, 17 равенства и загуби 24 пъти при голова разлика 173:110. През миналия сезон „Тотнъм“ завърши на шесто място във Висшата лига. „Шпорите“ имат само един успех в последните си шест срещи във всички турнири. „Тотнъм“ е третият клуб в Англия, който Моуриньо ръководи след „Челси“ и „Манчестър юнайтед“. В предишните си тимове на Острова Специалния спечели общо 11 трофея.
Според някои издания причината за уволенението е, че португалецът е отказал да изведе отбора на „шпорите” на тренировъчното игрище, след като шефовете на клуба са взели едноличното решение клубът от северен Лондон да вземе участие в бъдещата европейска Суперлига.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html